Nagy Sándor pedagógus professzor
2018. április 25. írta: Ormánsági História

Nagy Sándor pedagógus professzor

Nagy Sándor (1916. április 26. Zaláta - 1994. november 14. Budapest)
magyar pedagógus, pedagógiai elméleti író, egyetemi tanár, a neveléstudományok nagydoktora, pedagógusok generációjának neves oktatója.

A magyar didaktika zászlóshajójának jellemezték azon a konferencián, amit két esztendeje rendeztek tiszteletére az ELTE-n. Az egyszerű História olvasó talán még azt sem tudja, hogy mi is a didaktika (bevallom nekem is utána kellett anno olvasni), de volt tanítványai, kollégái olyan tisztelettel és szeretettel beszéltek róla, hogy ezeknek a nagy tudással bíró professzoroknak bizony el kellett hinnem, hogy nem akármilyen személyről is volt szó. A mintegy négy tucat könyvét (a 2016-os konferencián még japánra fordított művét is fel lehetett fedezni) a szakemberek (pedagógus jelöltek) kivételével más nem nagyon forgatja, ezért inkább az alábbi filmekbe nézzenek bele, ha jobban megszeretnék ismerni a professzort.

(A didaktika vagy oktatástan (görög didaszkó=tanítok) az oktatás, ill. tanítás elméleteként kialakult pedagógiai tudomány. Nagyon leegyszerűsítve: hogyan kell tanítani. - a szerk.)

 

 A film második része:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr4613870108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása