Soltész Rezső és a ormánsági kislányok. Vigyázat: retró!
2020. február 11. írta: Ormánsági História

Soltész Rezső és a ormánsági kislányok. Vigyázat: retró!

Megsárgult újságlapok, karcos bakelitek

Jókedvű vagyok!

Időutazás 1985-be, amikor három ormánsági kislány dalt írt Soltész Rezsőnek, aki 1981-ben végleg beírta nevét az egyetemes magyar zenetörténetbe a Szóljon hangosan az ének c. opusával. A cikk maga egy retrocunami, az írást nem más jegyzi, maga Dévényi Tibor!  A három díjnyertes kislányról jó lenne tudni... A felvétel egyébként valóban megjelent, 120 Ft-ért bárki megrendelhette a Hungaroton korongját (a jogdíj mértéke valószínűleg üzleti titok:)

„Amikor Soltész Rezső a táncdalfesztiválon megénekeltette a közönséget, már érezhető volt, hogy ez a kapcsolat később sem szakad meg. Ezért aztán örömmel fogadtuk ötletével, amikor néhány hónappal ezelőtt felkeresett minket. Pályázati felhívást hozott magával, amelyben felkérte azokat a fiatalokat, akik tehetséget éreznek magukban, hogy írjanak neki egy dal.

…. A felhívás eredménye azonban minden várakozást felülmúlt. Több mint 300 pályamű érkezett Rezső címére. Esténként kazettahegyek várták otthon a népszerű énekest. Ő pedig örömmel hallgatta meg ezeket a zenei próbálkozásokat, hiszen bármelyik pillanatban rábukkanhatott az igazi, nagy slágerre. ….

A zenei stílusok is a legváltozatosabb formában jelentkeztek. Az érzelmes, lágy dallamoktól kezdve a vad rock and roll ritmusokig minden zenei irányzatot felhasználtak a pályázók. Ez érthető is, mivel nem kis tétje volt a versenyeknek. Azon kívül, hogy a győztes dalt műsorára tűzi Soltész Rezső, még hanglemezen is megjelenik. Amiért természetesen jogdíj is jár a szerzőknek. Az első kategóriában három ormánsági kislány szerezte meg a győzelmet – Táncolj velem! című dalukkal. Kőműves Gitta, Simon Bea és Enikő egy iskolába járnak, és már többször szerepeltek különböző kubdélutánokon.

Pajtás, 1985. május 23.

Dévényi Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr5615469486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása