A gázmezők lovagjai
2017. szeptember 04. írta: Ormánsági História

A gázmezők lovagjai

"Pár esztendeje, hogy Zaláta és Kemse közigazgatási határán, a Dráva közelében, hét-nyolc méter magasra ágaskodott a kutatófúrások után a gázfáklya lángja. A gáz három és fél kilométeres mélységből, elemi erővel, kétszáz báros nyomással, fülsüketítő zajjal tört elő a fúrótoronyból -tudósított a megyei sajtó.

Bár azóta kevés hír érkezett a feltárás alakulásáról, mint azt a MOL munkatársaitól megtudtuk, a vizsgálódás változatlan intenzitással folyik, méghozzá kecsegtető eredményekkel. Sőreg Viktor, az olajcég eurázsiai kutatási igazgatója korábban egyenesen úgy fogalmazott, a zalátai lelőhely már egymagában is a Dunántúl utóbbi harminc évének legnagyobb szénhidrogén-felfedezése, s mára bebizonyosodott, hogy az első becsléseknél jóval kiterjedtebb gázmezőt rejt a Dráva-medence. A gázmező kiterjedésének pontos behatárolására a MOL, és a horvát INA szakemberei korszerű, határon átnyúló, háromdimenziós szeizmikus mérést terveznek a Zalátától keletre eső területeken." (forrás: internet)

A projekt folytatásáról, a mai helyzetről jó volna megbízható adatokhoz jutni..

A sajtó számos írás számolt be anno a felfedezésről 
http://bit.ly/2cFS8nW
http://bit.ly/2cW87w7
MOL közlemény:
http://bit.ly/2dglFTJ

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr9412798716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása