Dani Lajos: A mohó autó
2017. augusztus 29. írta: Ormánsági História

Dani Lajos: A mohó autó

gaz_13-csajka-1959-81_r6.jpgVajszlón az 1950-es években még kevés autó volt, inkább a 60-as években szaporodtak el. L. Józsefnek volt már az 50-es évek végén egy régi autója. A hatalmas „Csajka” állítólag Rákosi Mátyás kocsija volt, fogyasztása 30 liter körül volt, de nagyságára jellemző, hogy egy kézilabdacsapatot is le tudott szállítani. V. Lajos Kovácshidáról igyekezett haza.
A vasútállomás előtt találkozott a falubelijével, aki rögtön megkérdezte. Hová mész Lajos?Megyek haza a vonattal – felelte az. Ne menj vonattal, elviszlek én haza! Gyere velem, úgyis hazamegyek.
V. Lajos be is szállt, örült, hogy nem kellett várni a vonatra. Elindultak, de még Csepelig sem értek, megállt az autó. Semmi baj! Ne félj, csak kifogyott a benzin, de majd töltök bele! A csomagtartóból elővett egy kannát, és töltött a tankba. Na, már mehetünk is! Elindultak, de a sámodi bejárónál az autó ismét leállt. A benzin betöltése után újra elindultak.
V. Lajos kérdezte: „ Miért így töltögetsz bele, mikor tele is tölthetnéd a tankot, és akkor nem kellene ennyiszer megállni?” L. József erre a következő meglepő választ adta:
„Hogyne, ha teletöltöm, akkor nagyon sokat fogyaszt!”
Dani Lajos: Szülőföldem (Válogatott ormánysági történetek) c. könyvéből

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr812787890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása