Évforduló - Sajtódíj: Bencze János (vajszlói születésű író, újságíró)
2018. március 14. írta: Ormánsági História

Évforduló - Sajtódíj: Bencze János (vajszlói születésű író, újságíró)

Évforduló – húsz éve történt
Az 1998. évi Sajtódíj: Bencze János (vajszlói születésű író, újságíró)
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 150. évfordulójának előestéjén ünnepélyes keretek között adták át Pécsett a Dominikánus Házban a város Sajtódíját 1998-ban.
A jelöltek közül a közgyűlés tagjainak egybehangzó döntése alapján Bencze János újságíró, az akkori Pécsi Extra lapjának főszerkesztője kapta a rangos elismerést, amit március 14-én Pécs város akkori polgármestere, Páva Zsolt adott át a kitüntetettnek.
A polgármester hangsúlyozta: Bencze János a Pécsi Extrában hétről hétre megjelenő jegyzeteiből a „nép hangja” szól, írásaiban nagy érzékenységgel foglalkozik az ún. kisembereket érintő igazságtalanságokkal, a társadalmi – közéleti visszásságokat finom humorral, iróniával, remek stílusérzékkel ábrázolja.

bencze_jancsi.JPG

29186249_2060877990858487_4614005030184288256_n.jpg

(Az ezen lapban megjelenő írásait összegyűjtő „Csak úgy” című kötetből az ormansagihistoria.blog.hu (és a Vajszlói História) rendszeresen közöl Bencze János szülőfalujával, Vajszlóval, illetve az Ormánsággal kapcsolatos írásokat –a szerk.)
(A márciusi forradalom követeléseinek összefoglalója volt a 12 pont,
Mit kiván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés. 
A legelső pont vonatkozott a sajtóra: "Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését." A sajtó-díj ezért kerül március idusán kiosztásra.)
Itt olvashatnak a blogon is közzétett írásokból:

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr3213739516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása