Zalátai határőrök
2017. szeptember 04. írta: Ormánsági História

Zalátai határőrök

Értékes képekkel gazdagodtunk Bakai Tibor olvasónk jóvoltából, akinek nagypapája, Bakai Lászó alhadnagy, a zalátai laktanyában teljesített szolgálatot laktanya parancsnokként az 1950-es évek közepén.

Zaláta község életének évtizedeken keresztül volt fontos része a határőr laktanya, az itt teljesített katonák. A második világégést követő évek voltak a legnehezebben az itt szolgáló katonák számára, amikor még a következő háború kitörését is sokan látták, akkor amikor jugoszláv kémet a hidegháborús időszakban számtalan rendkívüli eseményt okoztak. Az 1952-es incidensnek hősi halottja volt Nagy András, akinek tiszteletére emelték az emlékoszlopot Bakai László őrsparancsnok idejében. 
A határok védelme mindig is az egyik legnehezebb és leghősiesebb szolgálat volt. Fontosságát (főleg a manapság) nem kell magyarázni...

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr7412803530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása