ORMÁNSÁGI HANGOK – Kasza Gyula szaporcai zenekara
2017. augusztus 29. írta: Ormánsági História

ORMÁNSÁGI HANGOK – Kasza Gyula szaporcai zenekara


Ritka felvétel a hetvenes évekből.

Kasza Gyula szaporcai zenekara volt a leghíresebb és legkedveltebb zenekar az Ormánságban. 
A zenekar hosszú éveken át játszott, húzta a talpalávalót bálokban, lakodalmakban, komabálokban, de Gyula bácsi kísérte az ormánsági lakodalmast is 1976-ban, nélkülük elképzelhetetlen volt egykoron az ormánsági napok Sellyén. (Miként a felvételen Kárpáti József is mondja: - Jókedvű nép az ormánsági, főleg a bálokban szerettek mulatni.)

Az alábbi felvételt Dr. Várnai Ferenc (népzenekutató, zeneszerző, zenei író) készítette 1977-78-ban, az összeállítást 1979-ben, amikor már a tagok a kontrás kivételével már betöltötték a hetvenedik életévüket.A felvételen hallható: Kasza Gyula prímás, Tar István cimbalmos, Tar János bőgős, Kárpáti József kontrás.

Az összeállítás elkészítésében nagy segítségemre volt Kasza Lászlóné, Györgyi és Kasza László, akiknek ezúton is köszönöm segítségüket. Továbbá Tar László értékes kiegészítései, történetei tették színessé és közelivé számomra a régvolt zenészek megismerését.

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr4812788500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása