Egy kis focitörténelem - Zalátáról
2017. szeptember 04. írta: Ormánsági História

Egy kis focitörténelem - Zalátáról

Bármilyen település helytörténetét kutatva vannak sarokpontok, amikről bizonyosan lehet adatokat, képeket, emlékeket, történeteket találni. Ilyen az egyházközség története, az iskola története, a helyi TSZ, a régi dalárdák és színjátszó körök, a tűzoltó egyesület, s a helyi foci! Megkerülhetetlen.

A zalátai futball történetéből az első általam ismert kép 1923-ból származik. Ezen rövid válogatásban ezen túl a hatvanas évekbeli képek is helyt kaptak. Akkor gyakran megesett, hogy a csapatban számtalan határőr is helyt kapott. Amikor ezekről az időkről hallok történeteket, filmszerűen látom magam előttem egy akkori vasárnap délutánt: a falu apraja nagyja kiment a focipályára szurkolni, a meccs végét jelentő sípszó után ki a cukrászdába, ki a kocsmába vette útját (nem azért mert a zalátai kocsmában tompulnak az agyak és élesek a kések, hanem azért, hogy megbeszéljék a meccsen történteket, vagy csak beszélgessenek egy jót.) 
Az Olvasók gyakran megfogalmazzák azon észrevételüket, hogy jó lenne, ha „friss” képek, nemcsak régi fotók kerülnének publikálásra. A közelmúlt falunapjain készült felvételek is helyt kaptak ezen összeállításban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr8012803500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása