Ormánság a filmvásznon - Besence open
2017. augusztus 29. írta: Ormánsági História

Ormánság a filmvásznon - Besence open

Uránia: Ormánság a filmvásznon
BESENCE OPEN

Egy Baranya-megyei szegény és elfeledett magyar zsákfaluban él 126 lakos, melyből 102 (beleértve a polgármestert) roma, és 98%-uk munkanélküli. De ez sem tántorítja el a polgármestert álmától, hogy olyan európai polgárokat neveljen a falu lakosaiból, akik havi fix fizetésért dolgoznak, és akik a dolgos nap végén sportolni mennek.

 

 Hogy e vízióját megvalósítsa, a polgármester mindenféle uniós és hazai pályázaton elindul, amiből kettőt el is nyert az elmúlt években: az egyik egy kertészeti program létrehozásáról, a másik pedig egy teniszpálya építéséről szól. A falusiak még csak a tévében láttak teniszt, de a nagyvárosi, profi teniszedző fáradozásainak köszönhetően napi tréningbe kezdenek.

Vajon mindez elég a polgármesternek, hogy megvalósítsa álmát? A teniszverseny és a bio kertészkedés elég-e ahhoz, hogy a besenceieket aktív állampolgárokká tegye? A helyzet nem is lehetne fényesebb és ígéretesebb, azonban a közép-kelet-európai valóság útja kifürkészhetetlenek...

Stáblista:
Szereplők

Edző 
Huszár Károly
Polgármester 
Ignácz József
Alkotók

RENDEZŐ:
Kovács Kristóf


FORGATÓKÖNYVÍRÓ:
Kovács Kristóf
ZENESZERZŐ:
Kalotás Csaba
OPERATŐR:
Kovács Claudia
Szepesi Dávid
Vizkelety Márton
VÁGÓ:
Batka Annamária
Palotai Éva
Takács Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://ormansagihistoria.blog.hu/api/trackback/id/tr3112789210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.